Vegansk Ris à la Malta

Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
1
Vegansk Ris à la Malta

En klassisk Ris à la Malta som är helt vegansk då den görs på mjölkfri risgrynsgröt, havregrädde och socker. Rör ihop och smaka av din snabba Ris à la Malta före du försiktigt vänder ner mandarinbitar. Dekorera med ytterligare några mandarinklyftor före servering.

Vegansk Ris à la Malta

Ingredienser

4 portioner
3 dl  kall mjölkfri risgrynsgröt (se länk i texten nedan under steg 1)
1 1/2 dl  ren havregrädde
1 tsk  vaniljsocker
ca 1 msk  socker
3   mandariner

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos, ägg och soja.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Jag sockrade gröten lite och sedan tog jag mer vaniljsocker och socker än i receptet och tog även lite florsocker, vilket i efterhand det vanliga sockret med fördel bytts mot. Stark rekommendation är att som jag gjorde ha i outspädd koncentrerad apelsinjuice från tetra. Blev finare färg (innan lite grå) och fick en fin diskret fräsch syrlighet samt apelsinsmak. Att filéa Mandarin klyftor är jobbigt. Jag övergick till apelsiner som jag skar bort allt yttre vita från och sedan ska klyftor. Jättegott!

Stina

2022-11-27

Testa liknande recept

Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Söt saffranspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakor med citrusmascarpone
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ris à la Malta - Tips vid tidsbrist
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saffranspannkaka
Betyg 4.2 av 5.
117 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kristyr utan ägg
Betyg 2.6 av 5.
336 personer har röstat
Under 15 min att tillaga