Ris à la Malta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ris à la Malta

En klassisk Ris à la Malta som görs på mjölkfri risgrynsgröt, havregrädde och socker. Rör ihop och smaka av din snabba Ris à la Malta före du försiktigt vänder ner mandarinbitar. Dekorera med ytterligare några mandarinklyftor före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg den kalla Risgrynsgröt - mjölkfri i en skål.
  2. Häll havregrädden i en annan skål, tillsätt vaniljsockret och vispa den fluffig.
  3. Rör ner havregrädden i gröten och smaka av med socker.
  4. Skär mandarinklyftorna i mindre bitar och vänd ner i grötblandningen.
  5. Dekorera med några extra mandarinskivor.

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos, ägg och soja.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl kall mjölkfri risgrynsgröt (se länk i texten nedan under steg 1)
  • 1 1/2 dl ren havregrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 msk socker
  • 3 mandariner
Lägg till i inköpslistan