Ris à la Malta

Servera ris à la Malta, eller risalamalta, som juldessert med apelsin. Du gör den genom att koka grötris med mjölk och tillsätta grädde i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak. Du kan också använda färdig gröt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett12 g
Salt0.99 g
Kolhydrater30 g
Protein7 g
Kommentarer
33 stSupergott, slängde i äpple och banan också.
Jenny
Underbart med timers i instruktionen
Margareta
Underbart gott👍
Wenche
Alldeles för lite grötris när jag gjorde - det var bara en rinnig soppa med några gryn i, men jag kan ha gjort fel såklart vid kokning och svällning.
Mio
Tack för receptet! Risalamalta är så gott. Jag är diabetiker, tycker det hade varit så mycket enklare om ni skrivit nätingsinnehåll per 100 gram i stället, en portion…ja det är väldigt individuellt.
Torbjörn
Den är bra eftersom min sambo är diabetiker. Och den är också bra för alla dessutom.
Lilian
En fräsch sallad till julmatenen
Siv
Enkelt, gott och onyttigt! Precis som det ska vara ❤
Johan
Enkelt att göra och så gott 👍👍
Susanne
Ris à la Malta kokas på långkornigt ris och i vatten! Att koka på "gammal gröt" är sånt man gör hemma i nödfall. Gott det också men för kompakt. Serveras det med apelsin är det apelsinris - inte Ris à la Malta Bittan
Brita