Citronolivolja (Olio di Limone) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronolivolja (Olio di Limone)

Smaksätt din olivolja med syrliga citroner, färsk ingefära och hela svartpepparkorn. Använd oljan till kokt potatis, nykokta ägg, fiskrätter eller sallader.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 glasburk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronerna noga. Skär dem i klyftor. Skala ingefäran och skär den i skivor.
  2. Lägg citronklyftorna i en glasburk tillsammans med ingefära och svartpepparkorn. Fyll på med olivolja så att det täcker citronerna.

Tips

Förvara svalt och mörkt i två månader före användning för bästa resultat.

Använd citronerna uppskurna som tillbehör och oljan som dressing. Prova oljan till kokt potatis eller nykokta ägg - kul blandning med annorlunda smak.

Ingredienser

Portioner: 1 glasburk
  • 5 dl olivolja
  • 3 citroner
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 tsk hela svarta pepparkorn
Lägg till i inköpslistan