Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rimmad lax med sallad på varm färskpotatis

Lätt och gott recept på rimmad lax med sallad på varm färskpotatis som passar utmärkt till din vardagsmiddag. Lax, stenbitsrom och Västerbottensost serveras med en blandad sallad av färska örter och till det serveras varm färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj färskpotatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och varmhåll. Medan potatisen kokar förbereds resten.
  2. Skala och finhacka löken. Skär citronen i klyftor. Lägg upp lök, stenbitsrom, citronklyftor och kapris i små skålar. Arrangera skivor av rimmad lax på ett fat med skivor av Västerbottensost.
  3. Plocka och "riv" örterna och salladsbladen grovt och lägg luftigt i en skål. Precis före servering, skiva ner den varma potatisen i en skål och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Ställ fram alla ingredienser på bordet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut matlagningsyoghurten och gör i stället en dressing av olja och vinäger, smaksätt den med lite fransk senap och hackad dill. Utelsut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g stenbitsrom
  • 1/2 dl kapris
  • 4 skivor Västerbottensost
  • 300 g rimmad lax
  • blandad sallad
  • 1/2 kruka av t ex färsk basilika, persilja, dill och gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan