Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

Rimmad kycklingfilé som är gudomligt god när den serveras med den sagolikt gräddiga och syrliga cidersåsen. Pricken över i är den angenäma potatisen som bakas i ugnen med purjolök och därefter blandas med dragon.

Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis

Ingredienser

4 portioner
2 msk salt
1 l vatten till saltlaken
4 kycklingfiléer
5 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
1 liten lök
1 litet rött äpple
1 msk smör eller margarin
1 msk konc äppeljuice
1 dl äppelcider
2 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar

Dragonpotatis

1 kg potatis
2 msk rapsolja
1 purjolök
1 msk hackad färsk dragon eller torkad

Gör så här

00:20:00
00:10:00
00:05:00
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Dragonsås
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtpanerad spättafilé
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciderkyckling med dragon och ris
    Betyg 3.1 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad