Rimmad kyckling med dragonsås

Betyg 3.3 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Rimmad kyckling med dragonsås

Härligt vårfräsch rätt med finstämda smaker! Ju längre tid du låter kycklingen rimma desto saftigare blir den. Såsen är en variant på klassisk béarnaise men extra smidig eftersom den är kallrörd. Gör den gärna en dag i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Rimmad kyckling med dragonsås

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk salt
500 g späda morötter
1 knippe sparris (à 250 g)
1 l vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond

Dragonsås

2 msk finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad färsk dragon eller torkad (1 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 krm salt
1/2 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

00:30:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Fina färger och en riktigt god kyckling! Dock tyckte vi att såsen hade lite för mycket löksmak. Lättlagad och enkelt att hitta råvarorna, vi valde torkad dragon. Nästa gång ska vi prova att rimma kycklingen i saltlake över natten - den här varianten smakar inte rimmad kyckling, men god ändå:-)

    Gunilla

  • Enkel och fräsch rätt som gick hem hos alla som satt vid matbordet! Jag var lite skeptisk till kokt kyckling, men det smakade faktiskt bra. Dock ser den något tråkig ut utan stekyta. Extra plus till såsen, den satte verkligen pricken över i.

    Malin

  • God och lättlagad. Såsen var inte alls dum och blev nästan godare dagen efter. Vi provade med bulgur som passade bra till. Rätten ger en somrig känsla och funkar nog ännu bättre med primärgrönsaker till. Gott med dragon i såsen.

    Jessicha

  • Rätten är enkel att förbereda och tillaga, då den sköter sig själv. Men eftersom att man ska förbereda kycklingen 30 min innan tillagning, och såsen helst dagen innan, så är det inget man gör när man kommer hem efter 8 timmars arbetsdag. Otroligt fräsch och vårig rätt, men kycklingen skulle behövt lite stekyta för att inte se så tråkig ut. Vi blandade ner 2 pressade vitlöksklyftor, ½ kruka hackad rosmarin och rivet citronskal från ½ citron som fick koka med. Det lyfte kycklingen, helt klart. Som tillbehör gjorde jag klyftpotatis som jag kryddade med rosmarin och grovmalet salt. Detta gör vi om!

    Ansam

  • Enkel tillagning och försvinnande gott! Läckert med kokt kyckling! Vi lät morötterna och sparrisen koka med mot slutet. Vi serverade tandooricouscous till. (Couscous med lite smör, tandoorikrydda och russin). Grabbarna uppskattade dragonsåsen till medan jag föredrog en klick turkisk yoghurt. Detta lär vi göra om och då gärna med lime- eller myntayoghurt till.

    Anna-karin

  • En mycket enkel rätt att laga men som än då piffar till vardagen. Såsen är fräsch och påminner om bearnaise men utan den dallriga feta konsistensen och känslan av snabbmat. Vi hade bulgur till vilket passade utmärkt.Morötterna och sparrisen förhöjde vi smakmässigt genom att smörslunga dem med salt. Det vi frågade oss efteråt var varför vi inte kommit på tidigare att man alltid bör koka kyckling. Den blir ju så mycket saftigare och smakrikare! Det här kommer vi laga fler gånger!

    Jonas

  • Fräsch, enkel och supergod rätt! Spännande att variera tillagningsätt vad gäller kyckling, som i övriga fall brukar vara stekning. Kycklingen såg visserligen lite halvtråkig och blek ut, men med den fantastiska såsen, de färgglada och buljongkokta grönsakerna blev rätten gudomligt god. Rätten var enkel att tillaga och vi kommer definitivt att tillaga den igen, då kanske med grillad kyckling.

    Cecilia

  • Otroligt god maträtt! Lättlagad och rolig att laga. Jag har aldrig rimmat kyckling förut, och var mycket positivt överraskad angående smak och konsistens. Såsen var jättesmarrig och var som pricken över I:et! Vi åt bulgur till.

    Anja

  • För oss som äter mest stekt och fet mat kändes detta som ett nyttigt och spännande alternativ att testa. Smaken var jättegod, men kycklingen kändes lite blek och tråkig. Istället för att koka den kanske man bara skulle steka. Det gick ganska snabbt att laga rätten som vi serverade med potatis. Såsen lyfte hela rätten och den kan definitivt användas till flera andra rätter, gärna grillat. Även grönsakerna kokta i buljongen gav ett lyft. Med viss modifikation kommer vi definitivt att laga denna rätt igen.

    Linda

  • Det här var en riktigt fullträff. Såsen blev bara så god till och grönsakerna som fick sjuda i buljongen älskades av mina barn på 3 och 9 år. Hade bulgur till och en extra grönsallad. Kommer defenitivt göra denna rätt igen. Supergod!

    Anna

Testa liknande recept

  • Majskyckling med dragonsky
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad sparris med dragonsås
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparrispanna med dragon
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sesamstekt sej med apelsinmorötter
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sparris- och potatispanna med dragon
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad