Rika riddare med plommonmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rika riddare med plommonmarmelad

Ett mumsigt recept på inte fattiga, utan rika, riddare som passar perfekt att servera som efterrätt! Du gör riddarna av bröd, ägg och mjölk. Servera med en utsökt hemgjord marmelad av plommon och strö över kanel och socker. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marmelad: Räkna plommonen, för att veta hur många kärnor det blir att plocka upp efter kokningen.
  2. Lägg plommon och vatten i en kastrull. Koka på svag värme utan lock tills plommonen har kokat sönder och kärnorna
    flyter upp. Ta bort kärnorna. 
  3. Tillsätt socker. Låt koka kraftigt i 10 minuter. Blanda ut citronsyran i lite av marmeladen och rör ner i hela
    marmeladen. Häll upp på väl rengjorda burkar. 
  4. Riddare: Skiva vetelängden. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Doppa skivorna hastigt i smeten. Stek dem gyllene och frasiga i smör i en stekpanna. Strö kanel och socker över.

Ingredienser

Portioner: 4
Plommonmarmelad
  • 1 kg plommon
  • 8 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk citronsyra
Rika riddare
  • 1 dagsgammal vetelängd
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • smör till stekning
  • socker
  • kanel
Lägg till i inköpslistan