Revbensspjäll med julmustglaze

Saftiga revbensspjäll är ett måste på julbordet! Revbensspjällen blir riktigt smakrika av att glaseras i sin marinad. Här gör vi en kryddig och söt glaze med bland annat julmust, kanel, stjärnanis, ingefära och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Energi2605 KJ / 551 kCal
Fett34 g
Salt3.8 g
Kolhydrater16 g
Protein45 g
Kommentarer
34 stGodaste någonsin
Anna lena
Körde revbenen i stekpåse i ugnen, med 1 dl av glazen, innan jag satte resten av glazen på spisen . Sedan reducerade jag den till en simmig konsistens. Tog ut revbenen efter 2 timmar, lät dem svalna i stekpåsen, delade dem i lagom bitar, på med ny glaze och in i ugnen 30 min till. Kan bara säga WOW - bästa revbenen jag någonsin lagat!
Camilla
Läst flera kommentarer om att glazen är för lös, det stämmer inte alls. Man måste låta den reducera och låta den kallna rejält innan man penslar på revbenen.
Jesper