Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
4.8Världens godaste
Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Renytterfilé kryddad med chili är överraskande gott. Servera filén med ugnsrostade rödbetor och en krämig röra på chevre. Toppa med en sötsyrlig balsamico gjord på blåbär.

Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Ingredienser

4 portioner
500 g renytterfilé eller hjortytterfilé
2 msk olivolja
1 tsk anchochilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl balsamvinäger
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl blåbärssylt
250 g getost
3/4 dl mjölk (3%)
500 g kokta skalade rödbetor
färska örter till garnering

Gör så här

00:20:00
00:20:00
00:25:00
00:10:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Mycket gott, och lätt att förbereda

    Carola

  • Jättegott! Mängden blåbärsbalsamico och getostkräm är väl tilltagen.

    Klas

  • Årets nyårsmiddag. Bland det godaste vi ätit! Och lättlagat. Kommer definitivt laga detta igen! Blåbärsbalsamicon gjorde vi i förväg och rödbetorna köpte vi förkokta. Bara att värma på.

    Annika

  • Hur mycket av rätten kan man göra dagen innan

    Ann-sofi

  • Denna rätt blev mycket uppskattad. Lite snålt tilltagen när ungdomar deltog. Jag tillförde ugnsrostad klyftpotatis. Jag hade frysta blåbär som jag kokte länge med socker och balsamvinäger, det blev gott. Min födelsedag firades med en fantastisk höstmiddag!

    Mona

Testa liknande recept

  • Kycklingrub med anchochili
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Anchochilirub
    Betyg 1.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad