Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Betyg 3.3 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Otroligt god och lyxig rensauté med en annorlunda och fyllig messmörsås. Rostade rotfrukter, rårörda lingon och ljuvlig rödvinssås sätter ytterligare en guldkant på rätten och gör dina vänner mätta och oerhört belåtna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
500 g reninnanlår i tärningar
2 morötter
2 palsternackor
700 g mandelpotatis
1 tsk socker
1/2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk messmör
2 dl rödvin (se länk nedan under steg 4)
rårörda lingon
bladpersilja till servering
rapsolja
smör
salt
peppar

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.
00:35:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hittar ingen länk till vilken rödvinssås? Förutsätter att det funkar med vilken som helst i er receptsamling?

    Carola

  • Hej Martine! Ja, tänk så fel det kan bli ibland. Vi har nu korrigerat detta. Tack för din uppmärksamhet!

    Ica-köket

  • *glutenfri

    Martine

  • Riktigt gott! Måste dock poängtera en liten miss -var ni trötta när ni skrev receptet? Där står nämligen " Fri från glutenfritt" HaHaHa, jag var super trött när jag läste det första gången och det satte igång fniss och skrattvågor här hemma när jag läste det högt..

    Martine

Testa liknande recept

  • Crêpes med viltstuvning
    Betyg 3.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renklämma
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chilikryddad renfilé
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad