Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Renrostbiff

Denna välsmakande renrostbiff tar en dryg timme att tillaga och passar bra till helgmiddagen. Rostbiffen steker du i ugnen och serverar med vitlökssenap och mumsig sockerstekt färskpotatis kryddad med rosmarin.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa köttet fritt från ev hinnor. Salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör. Sätt in stektermometer. Ugnsstek tills innertemperaturen är 60-70°C, det tar 30-50 minuter.
  3. Ta ut köttet och linda in det i aluminiumfolie eller smörpapper. Låt vila i 20 minuter.
  4. Potatis: Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt sockret och kryddorna. Sväng runt potatisen så att den får en sockerglaserad yta.
  5. Vitlökssenap: Blanda senap och honung. Pressa i vitlöksklyftan.
  6. Skär rostbiffen i skivor. Servera med potatis och senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g reninnanlår (alt nöt)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • smör (till stekning)
Sockerstekt färskpotatis
  • 600 g kokt färskpotatis (eller riktigt små potatisar)
  • 50 g smör (till stekning)
  • 1 msk socker
  • 1 msk grovhackad färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt
  • vitpeppar
Vitlökssenap
  • 1 dl skånsk senap
  • 2 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer