Renrostbiff

Betyg 2.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Renrostbiff

Denna välsmakande renrostbiff tar en dryg timme att tillaga och passar bra till helgmiddagen. Rostbiffen steker du i ugnen och serverar med vitlökssenap och mumsig sockerstekt färskpotatis kryddad med rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1996

Renrostbiff

Ingredienser

4 portioner
600 g  reninnanlår (alt nöt)
1 tsk  salt
1/2 tsk  vitpeppar
smör (till stekning)

Sockerstekt färskpotatis

600 g  kokt färskpotatis (eller riktigt små potatisar)
50 g  smör (till stekning)
1 msk  socker
1 msk  grovhackad färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
salt
vitpeppar

Vitlökssenap

1 dl  skånsk senap
2 msk  honung
1   vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

BBQ- rubbad rostbiff med potatissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Landgång
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavspanna med grönpepparsmak
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga