Regnbågstårta

Vit på utsidan och knallig i alla regnbågens färger på insidan. Överraska och gör någon glad med den här den här maffiga regnbågstårtan. Bottnarna färgar du med hushållsfärg och mellan dem breder du en fräsch cream cheese-frosting.

Ingredienser
10 bitar
Bottnar
6 ägg (storlek medium)
6 dl strösocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
röd, gul, blå och grön hushållsfärg
Frosting
600 g färskost
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev strössel till garnering
Förslag på smaksättning
1 msk konc hallonsaft till den röda botten
1 tsk apelsinskal till den orange bottnen
1 tsk citronskal till den gula botten
1 msk konc äppeljuice till den gröna botten
1/2 dl mosade blåbär till den blåa botten
1/2 dl mosade svarta vinbär till den lila botten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi3489 KJ / 834 kCal
Fett50.9 g
Salt1.34 g
Kolhydrater80.9 g
Protein12.8 g
Kommentarer
17 stVärdelöst recept. Våra höns fick de extremt kompakta bottnarna.
Diana
Jag hade bottnarna endast 14/15 min i ugnen- jättebra! Samt ingen smaksättning..
Marléne
Läste recensionerna och tänkte ”hur illa kan det vara”. Bakade denna tårta och det var nog den sämsta tårtan jag någonsin bakat. Vilket slöseri med dyra ingredienser (smör och ägg), och totalt slöseri med tid. Rekommenderar INTE detta recept.
Alexandra