Regnbågstårta

Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat
15
Regnbågstårta

Vit på utsidan och knallig i alla regnbågens färger på insidan. Överraska och gör någon glad med den här den här maffiga regnbågstårtan. Bottnarna färgar du med hushållsfärg och mellan dem breder du en fräsch cream cheese-frosting.

Regnbågstårta

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

250 g rumsvarmt smör
500 g vetemjöl
300 g strösocker
6 ägg (storlek medium)
1 dl gräddfil
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
röd, gul, blå och grön hushållsfärg

Frosting

600 g färskost
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev strössel till garnering

Förslag på smaksättning

1 msk konc hallonsaft till den röda botten
1 tsk apelsinskal till den orange bottnen
1 tsk citronskal till den gula botten
1 msk konc äppeljuice till den gröna botten
1/2 dl mosade blåbär till den blåa botten
1/2 dl mosade svarta vinbär till den lila botten

Gör så här

Här finns tips på hur du lyckas med smeten, färgerna och även hur du lägger ihop tårtan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat

Kommentarer

Läste recensionerna och tänkte ”hur illa kan det vara”. Bakade denna tårta och det var nog den sämsta tårtan jag någonsin bakat. Vilket slöseri med dyra ingredienser (smör och ägg), och totalt slöseri med tid. Rekommenderar INTE detta recept.

Alexandra

2024-11-13

Jättefin och god tårta! Grädda inte bottnars för länge så blir de saftiga!

Elisabet

2024-04-25

Jag önskar att jag hade läst recensionerna innan jag gjorde denna tårta så hade jag sparat mycket tid och ork! Torra bottnar och för blöt smörkräm (trots att jag följde instruktionerna till punkt och pricka med färskost med konserveringsmedel.) Ta bort detta recept från er sida eller justera det! Det är alldeles för lite vätska i degen och för mycket vätska i smörkrämen. Dessutom smakar den sandpapper med äggsmak, inte det bästa.

Anna

2024-03-24

Tack Anna och ni andra som kommenterat i receptet! Vad tråkigt att ni inte blev nöjda med tårtan. Våra kockar kommer se över receptet, så håll utkik efter förbättringar i receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-28

Näringsvärde per bit

Energi3489 KJ / 834 kCal
Fett50.9 g
Salt1.34 g
Kolhydrater80.9 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Mumsiga maränger
Betyg 3.7 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Red velvet cupcakes
Betyg 3.1 av 5.
207 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marsipanfigurer jul
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julgranar i marsipan
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron- och hallonmoussetårta
Betyg 3.3 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetstårta med vinkokta rödbetor & morötter
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga