Regnbågstårta

85
9
Regnbågstårta

Vit på utsidan och knallig i alla regnbågens färger på insidan. Överraska och gör någon glad med den här den här maffiga regnbågstårtan. Bottnarna färgar du med hushållsfärg och mellan dem breder du en fräsch cream cheese-frosting.

Skriv ut
Regnbågstårta

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

250 g rumsvarmt smör
500 g vetemjöl
300 g strösocker
6 ägg (storlek medium)
1 dl gräddfil
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
röd, gul, blå och grön hushållsfärg

Frosting

600 g färskost
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
ev strössel till garnering

För alla

Tårtan innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Vi gjorde bottnarna i två omgångar och delade sedan upp varje omgång i tre delar – det för att underlätta färgning och gräddning. Formen har en diameter på 15 cm – det ger en lite mindre kaka som blir lättare att hantera när du jämnar till bottnarna och sedan lägger ihop dem frostingen. Det underlättar om du har tre formar så att du kan grädda tre åt gången. I vår matskola kan du ta del av alla tips och knep samt se hur du lägger ihop kakan. Läs gärna den innan du sätter igång!

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Solongo

2021-02-06

Helt värdelös resept. Smaklös och torr. Waste of time and material!!! Mycket besviken!!

Jenny

2020-11-06

Helt värdelös botten. Kompakt som ett riktigt tråkigt bröd. Bättre att göra bottnar som till en rulltårta.

Sara

2019-04-09

Smaklös och torr. Men den blev sjukt snygg :)

Näringsvärde per portion

Energi 3489 KJ / 834 kCal
Fett 50.9 g
Salt 1.34 g
Kolhydrater 80.9 g
Protein 12.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept