Red velvet crumble cookies

Baka red velvet crumble cookies, härligt mjuksega med vit choklad och rikligt med len färskostfrosting som är lika goda som snygga. Färgen kommer från röd pasta- eller geléfärg, och de är perfekta att bjuda på till Alla hjärtans dag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
16 st
225 g rumstempererat smör
3 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vitvinsvinäger
ca 3 tsk röd pasta eller gelfärg (t ex från Dr Oetker eller Wilton) se tips.
2 msk kakao
7 1/2 dl vetemjöl (7|1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1/2 tsk salt
2 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
150 g vita chokladknappar
Frosting
200 g cream cheese färskost (rumstempererad)
100 g smör (rumstempererat)
2 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
Garnering
1/2 dl frystorkade hallon
Gör så här
00:08:00
00:11:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringvärdet är räknat utan frystorkade hallon.
Energi2108 KJ / 503 kCal
Fett24 g
Salt0.7 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag skippade frostingen, alla tyckte de var supergoda ändå. Drog även ner rejält på allt socker, jag tog bara 1,5 dl strö och 2 dl farin. Väldigt bra grundrecept att använda till cookies! De ser ogräddade ut när man tar ut dem ur ugnen men stelnade till på gallret sen. Jättenöjd!
Amanda
2025-05-25Jag tyckte min frosting blev för lös. Tog mer florsocker för att få den tjockare men då vart den alldeles för söt istället. Jag har hört att det ska gå alldeles utmärkt att använda maizena eller potatismjöl för att göra frostingen tjockare om man inte vill ha den sötare.
Annie
2025-03-26Tydligt recept som var enkelt att följa. Kakorna blev riktigt goda!
Elsa
2025-02-28