Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola

En maffig no bake chokladtårta för dig som vill baka en smarrig vegansk raw food tårta. Chokladtårtan har en botten gjord på mandlar, dadlar och kokosolja. Fylls med en jordnötskola och toppas med chokladmousse på avokado, kakao och agavesirap.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
2 dl sötmandel
8 urkärnade färska dadlar
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja
Jordnötskola
15 urkärnade färska dadlar
1 krm vaniljpulver
3/4 dl vatten
2 msk osötat jordnötssmör
1 dl grovhackade naturella jordnötter
Chokladmousse
4 mogna avokador
3 - 4 msk raw kakao
3/4 dl agavesirap
Topping
1/2 dl hackad raw mörk choklad
1/2 dl hackade naturella jordnötter
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2326 KJ / 555 kCal
Fett27 g
Salt0.6 g
Kolhydrater64 g
Protein9 g
Kommentarer
8 stDen var riktigt god!
Marianne
Godaste raw tårtan! Lite hallon på toppen så blir den lite syrlig :)
Sandra
Supergott!
Åsa
Det var kul att prova receptet! Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig men det smakade nötter och avokado ! ;)
Melanie
Hur i helvete ska man mixa allt 😂 nötterna knäckte min mixer
Freja
Var finns “visa mer”? Ser inte det i mobil-appen iaf. Kanske bara finns i desktop-versionen?
Anders
När man skriver per portion på alla recepten, vad menas då?
Goshgun
Hej Goshgun! Vi menar att näringsvärden avser en portion av en färdig tårtbit. Om du klickar på "visa mer" får du upp hur mycket energi, fett, salt, kolhydrater och protein en bit av färdig tårta har. Om du vill veta mer om näringsvärden så klicka vidare till "läs mer om näringsvärden". Ha en bra dag! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man frysa tårtan?
Irene
Hej Irene! Inget vi kan rekommendera då vi själv inte har gjort det. Men meddela oss gärna hur det blev om du gör det. Hälsningar Michelle
ICA-köket