UNDER 30 MIN | Enkel

Raw food bär- och nötbollar med morot

Ladda upp med smarriga små energibomber. De får en naturlig sötma från bären, härlig nötcrunch och en god saftighet från de rivna morötterna. Perfekta som ett litet mellanmål inför träningen eller som ett sundare alternativ till fikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen till garneringen i en torr stekpanna på medelvärme. Låt den kallna på en tallrik.
  2. Skala och riv moroten fint. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften.
  3. Lägg allt utom kokosen i en matberedare och mixa ihop.  
  4. Rulla smeten till bollar och sedan i kokosen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • ca 1 dl kokos (till garnering)
  • 2 dl riven morot
  • skal av 1 apelsin
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 125 g blandad bär och nötmix (t ex. mandel, tranbär, goji, mullbär och cashew)
  • 2 msk chiafrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 173 kJ / 41 kCal