Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Raw food kaka

Bjud på en härlig raw food kaka där fikon och honung ger en naturlig och fin sötma. Kakan är helt glutenfri och består bara av naturliga ingredienser. Strö gärna rikligt med kokoschips på toppen - både dekorativt och gott!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa fikon och pekannötter. Tillsätt kakao, kokosolja, honung och vatten tills du får en jämn smet. Lägg i en springform 24 cm diameter (för 12 bitar) och toppa med kokosflakes. Låt stelna i kyl innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Tips

Det går att byta ut rå kakao, kallrörd honung och kallpressad kokosolja till vanlig kakao/honung/kokosolja men då är den inte längre raw food.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 250 g torkade fikon
  • 1 1/2 dl pecannötter
  • 2 1/2 dl rå kakao
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 6 msk kallrörd honung
  • 3 dl vatten
  • 2 dl kokoschips
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?