Rårörd blåbärssaft

Med hjälp av vatten, citronsyra, socker och blåbär så fixar du lätt ihop din egna hemmagjorda, rårörda blåbärssaft. Den tar lite tid att tillaga men är mycket trevligare att ha hemma än köpesaft. Även trevlig som gå bort-present.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Gör så här
00:30:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stToppenresultat men lite omständigt. Det blir lika bra om man kokar alla ingredienser i 10-15 min, förutom sockret som tillsätts på slutet efter att man silat. Koka upp snabbt igen så blir den pastöriserad och får en längre hållbarhet.
Martin
Kasta inte bärmoset, använd det som sylt till något gott, tillsätt bara lite socker om du vill.
Agneta
Barnen älskade den!!
Anna-karin
Hej Maria! Ingen stor skillnad smakmässigt, båda är exempel på kallrörd saft, men med lite olika tillvägagångssätt. Receptet som bara heter blåbärssaft är lite enklare, eftersom man blandar alla ingredienser på en och samma gång. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Hej! Vad blir egentligen skillnaden på det här receptet, och ert recept "Blåbärssaft"? Det är samma ingredienser, nästan exakt i båda. Vad jag kan förstå så tillsätter man sockret direkt när man blandar ingredienserna i "Blåbärssaft", men i "Rårörd....." så tillsätter man sockret efter man har silat. Blir det någon skillnad på resultatet av de två recepten?
Maria
Även om saften ska stå två dagar i kylen så är det ett väldigt enkelt recept och blir jättegod. Går även att använda rårörsocker och går alldeles utmärkt att frysa.
Elinor