Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rårispaella med kyckling

Rårispaella med kyckling är en ris- och kycklingrätt med fläktar av soliga Spanien. Riset, som blandas med flertalet grönsaker, blir otroligt saftigt och passar bra ihop med kycklingbitarna som du ger smak av sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka råris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg kycklingdelar i en ugnssäker form. Pensla på sweet chilisås och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Ta fram frysta gröna ärter. Ansa och skär purjolök i strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Dela, kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Skär tomater i mindre bitar.
  5. Fräs purjolök och vitlök i rapsolja i en stekpanna 2–3 minuter. Tillsätt paprikan och fräs tills den mjuknat. Tillsätt tomat, ärter och råris. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera med kycklingen och sweet chilisås vid sidan om.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl råris
  • 900 g kycklingdelar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g frysta, gröna ärter
  • 1 purjolök (à 175 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan