Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ett charmigt recept på rårakor med vårig kräftstjärtsallad som är en modern landskapsrätt från Östergötland. Du gör rårakorna av bland annat potatis, ägg, kräftor, äpple, ost och dill. Passar bra att servera till förrätt.

Rårakor med vårig kräftstjärtssallad

Ingredienser

4 portioner

Kräftsallad

1 kg hela kräftor
1 syrligt äpple
2 salladslökar
100 g kryddost t ex Boxholms
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl finskuren dill
3 msk olivolja

Rårakor

800 g potatis (fast sort)
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning
dillvippa till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • 800 gr till en förrätt till 4 pers. Det verkar bli alldeles för mycket. Gjorde gör 2personer och det blev stora förrätter för 4 personer

    Ingrid

Testa liknande recept

  • Cajun-kryddade "svenska" kräftor
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomatrisotto med kräftor
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Runes heta kräftor
    Betyg 4.6 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skagentårta
    Betyg 3.6 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftcappuccino
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad