Rårakor

Betyg 3.9 av 5.183 personer har röstat
Receptet har 45 kommentarer
Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Rårakor

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis (fast sort)
4 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

45 st
  • Fast det är mer som Raggmunk Rårakor inte ägg, mjöl o mjölk

    Ingrid

  • Hej alla glada. Kul med många åsikter. Jag skulle säga att detta är en variant av råraka men definitivt ingen raggmunk med tanke på att i Raggmunk (oavsett recept) så använder man kokt potatis. I detta används råriven potatis, därav råraka.

    John henrik

  • Det här är väl raggmunk 🤔

    Karin

  • Vilket sammanträffande! På sidan 19 i senaste numret (nr 4 2024) av Buffé, ICAs kundtidning står följande: ”VISSTE DU ATT.... ... det som skiljer raggmunk från råraka är att den innehåller ägg, mjölk och mjöl, likt en pannkakssmet? Rårakor å andra sidan består endast av riven potatis.”

    Kerstin

  • Vill inte såra någon som lärt sig något annat, men detta är raggmunk. Goda de också. Men rårakor är endast potatis i. Och franska rårakor är potatis och lök i.

    Kerstin

  • Hej! Detta är rårakor och inget annat. Helene

    Helene

  • Huvudsaken är att de är goda.

    Britt

  • så enkelt och sååå gott pelle

    Peter

  • Detta är fransk rårakor. Raggmunk görs med riven potatis som är i pannkakssmet. Det är skillnaden.

    Eva-britt

  • Detta är raggmunk, inte rårakor!

    Karina

Testa liknande recept

  • Potatisplättar med vitkålssallad
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunchiga äppelplättar
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad