Rårakor
Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis (fast sort)
4 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilket sammanträffande! På sidan 19 i senaste numret (nr 4 2024) av Buffé, ICAs kundtidning står följande: ”VISSTE DU ATT.... ... det som skiljer raggmunk från råraka är att den innehåller ägg, mjölk och mjöl, likt en pannkakssmet? Rårakor å andra sidan består endast av riven potatis.”
Kerstin
2024-04-17Vill inte såra någon som lärt sig något annat, men detta är raggmunk. Goda de också. Men rårakor är endast potatis i. Och franska rårakor är potatis och lök i.
Kerstin
2024-04-17Hej! Detta är rårakor och inget annat. Helene
Helene
2024-03-11