Rårakor

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Gör så här
Har du lagat receptet?

Ett enkelt recept på gyllenbruna rårakor. Du gör plättarna av potatis, ägg, mjöl och salt. Servera de tjusiga rårakorna med stekt fläsk och lingonsylt!

Har du lagat receptet?
Kommentarer
45 stFast det är mer som Raggmunk Rårakor inte ägg, mjöl o mjölk
Ingrid
Hej alla glada. Kul med många åsikter. Jag skulle säga att detta är en variant av råraka men definitivt ingen raggmunk med tanke på att i Raggmunk (oavsett recept) så använder man kokt potatis. I detta används råriven potatis, därav råraka.
John henrik
Det här är väl raggmunk 🤔
Karin
Vilket sammanträffande! På sidan 19 i senaste numret (nr 4 2024) av Buffé, ICAs kundtidning står följande: ”VISSTE DU ATT.... ... det som skiljer raggmunk från råraka är att den innehåller ägg, mjölk och mjöl, likt en pannkakssmet? Rårakor å andra sidan består endast av riven potatis.”
Kerstin
Vill inte såra någon som lärt sig något annat, men detta är raggmunk. Goda de också. Men rårakor är endast potatis i. Och franska rårakor är potatis och lök i.
Kerstin
Hej! Detta är rårakor och inget annat. Helene
Helene
Huvudsaken är att de är goda.
Britt
så enkelt och sååå gott pelle
Peter
Detta är fransk rårakor. Raggmunk görs med riven potatis som är i pannkakssmet. Det är skillnaden.
Eva-britt
Detta är raggmunk, inte rårakor!
Karina