Råraka med räkor, löjrom och citroncrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Råraka med räkor, löjrom och citroncrème

En charmig förrätt med smaker som ger dig en härlig sommarkänsla. På tallriken hittar du pärlor som syltad lök, krispig råkaka, lyxiga räkor och löjrom och sist men inte minst, en fyllig citroncrème. Kombinationen är fenomenal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Blanda vatten, socker och ättikssprit i en kastrull och koka upp lagen. Skala och halvera löken, skär den i små fina klyftor. Lägg klyftorna i lagen och koka upp dem. Ta kastrullen från plattan och låt löken ligga kvar i lagen tills serveringen. Går bra att göra en dag i förväg.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Krydda potatisen med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Krama ur vätskan och forma 4 rårakor. Stek rårakorna knapriga på hög värme i en stekpanna med rapsolja 2-3 minuter på varje sida. Lägg de färdiga rårakorna på en plåt med bakplåtspapper. Rårakorna går att göra flera timmar före serveringen.
  3. Tina och skala räkorna. Lägg dem i 4 fina pyramider på en tallrik (färdig att lägga upp vid serveringen). Täck med plastfolie och ställ in i kylskåp. Går bra att göra tidigt samma dag.
  4. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen och pressa ur ½ tsk citronsaft. Vispa upp crème fraiche tillsammans med citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ i kylskåp. Går bra att göra tidigt samma dag.
  5. Tina löjrommen och låt den rinna av i en sil. Ställ in i kylskåp. Går bra att göra tidigt samma dag.
  6. Sätt ugnen på 200°C.
  7. Värm rårakorna mitt i ugnen 5-6 minuter.
  8. Lägg upp räkor, löjrom, syltad rödlök, citroncrème på tallriken, garnera med dill och avsluta med en råraka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 rödlök
  • 4 stora potatisar
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 40 djupfrysta räkor (storlek 70/90)
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche
  • 60 g löjrom
  • dill till garnering
Lägg till i inköpslistan