Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g
Kommentarer
Olivolja, bevare mig väl, rapsolja ska det va för att steka råraka.
Eva
2025-08-07Rapsolja😳 bevare mej väl, de ska va olivolja, den e nyttig.
Kent
2025-07-23Hur i hela friden får man dem att hålla ihop? Blir bara en hög med riven potatis....
Emma
2025-02-16