Råraka med löjrom

Betyg 4.3 av 5.199 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Råraka med löjrom

Ingredienser

4 portioner

Råraka

800 g fast potatis
3/4 tsk salt

Till stekning

1/2 dl rapsolja
40 g smör

Till servering

80 g löjrom eller stenbitsrom
1 finhackad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl gräddfil crème fraiche eller smetana

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Jättegott OM min mamma eller sambo hade gjort dom. Jag hade alla möjliga olika oljor och smör och försökte fluffa allt vad jag kunde i pannan men det blev bara mer och mer kaos. Nu ser det mest ut som äggröra med korta spagetti i. Det här är ingen kritik mot receptet, mer en öppen självrannsakan och kanske lite hopp om empati för att allt jag lagar blir katastrof. Imorn ska jag testa att göra rotmos. Vi ses I det kommentarsfältet efteråt

    Michael

  • Olivolja, bevare mig väl, rapsolja ska det va för att steka råraka.

    Eva

  • Rapsolja😳 bevare mej väl, de ska va olivolja, den e nyttig.

    Kent

Näringsvärde per portion

Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Löjromsråraka
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk västerbottenpaj
    Betyg 4.6 av 5.566 personer har röstat
    Receptet har 114 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad