Råraka med löjrom

Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1650 KJ / 395 kCal
Fett23 g
Salt2.31 g
Kolhydrater35 g
Protein10 g
Kommentarer
18 stTänk på att riva grovt med ett rivjärn som inte är superskarpt. Första gången använde jag mandolin och då gick det inte att pressa ut något vatten. Då fräste inte potatisen ihop så kaos i pannan. Smakade ungefär lika, men trist utseende.
Bo
Jättegott OM min mamma eller sambo hade gjort dom. Jag hade alla möjliga olika oljor och smör och försökte fluffa allt vad jag kunde i pannan men det blev bara mer och mer kaos. Nu ser det mest ut som äggröra med korta spagetti i. Det här är ingen kritik mot receptet, mer en öppen självrannsakan och kanske lite hopp om empati för att allt jag lagar blir katastrof. Imorn ska jag testa att göra rotmos. Vi ses I det kommentarsfältet efteråt
Michael
Olivolja, bevare mig väl, rapsolja ska det va för att steka råraka.
Eva
Rapsolja😳 bevare mej väl, de ska va olivolja, den e nyttig.
Kent
Hur i hela friden får man dem att hålla ihop? Blir bara en hög med riven potatis....
Emma
Kommenterar Ewa.
Eva
Visste inte vad råraka är, till för tre år sedan. Nu gör jag råraka lite då och då under året. Har vuxna barn och barnbarn, så i mitt singelhushåll har detta blivit min grej, framför allt till nyår. Denna gång tar jag fasta på att riva oskalat. Lite extra fin dukning så framhävs tillbehören mer på fatet. Så enkelt, och så gott.
Eva
Var jättegoda 😋 men det var små portioner. Gjorde 6 portioner och det var lagom till 4 personer.
Carina
Kallas Rålarver på Sturkö i Karlskrona skärgård 🙂
Bengt
Fantastiskt gott.
Hans