Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Räkspagetti

Otroligt smakrikt recept på räkspagetti. Du kokar pastan i buljong kryddad med ingefära, chili, vitlök och soja. Du har förutom räkor även purjolök och broccoli till den utsökta spagettin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Fräs räkskal och lök i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och späd med vatten tills det täcker.
  2. Koka buljongen 10 minuter och låt den kallna i vattenbad eller kylskåp.
  3. Sila buljongen och smaksätt den med ingefära, chili, vitlök och soja. Koka spagettin i buljongen.
  4. Skölj och finstrimla purjolöken. Ansa och skär broccolin i bitar. Lägg grönsakerna i spagettivattnet när det återstår några minuter på koktiden. Lägg i räkorna så att de blir varma.
  5. Servera gärna med bröd att suga upp den goda buljongen med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liten bit ingefära
  • 1/2 urkärnad chilipepparfrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • soja
  • 280 g spaghetti
  • 1 broccolihuvud
Lägg till i inköpslistan