Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddhalstrad fisk med mild curryspagetti

Är du sugen på en kryddig fiskrätt? Då borde du testa kryddhalstrad fisk med mild curryspagetti. Stek fiskfilén i kajennpeppar, socker och kryddnejlika och blanda spagettin med broccoli, currypaste och crème fraiche - färdigt att avnjutas!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen. Håll varmt.
  2. Salta och peppra fiskfilébitarna. Rör ihop kajennpeppar, socker och kryddnejlika. Krydda ovansidan på fiskbitarna.
  3. Stek dem i en het lätt oljad panna i ca 2 minuter på varje sida. Salta.
  4. Fräs broccolin i en kastrull med olja. Blanda ner currypastan och crème fraichen. Koka ihop i 1 minut.
  5. Rör ner den varma spagettin. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med fisken.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spaghetti
  • salt och peppar
  • 4 fiskfiléer à 150 g t ex kolja, sej eller torsk
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 krm socker
  • 1/2 krm malen kryddnejlika
  • 1 paket tinad broccoli (à 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 msk mild currypaste
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?