Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Räksoppa med paprika

Räksoppa med paprika är en soppa som tar sin lilla tid att tillreda, men som smakar fantastiskt. Förutom räkor och paprika samlas här smaker från lök, morot, selleri, tomatpuré, konjak, timjan, grädde och lagerblad. En smaksensation.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dela paprikan. Skär bort kärnhus, skaft och ljusa innerväggar. Förväll det röda köttet ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och kör paprikan i matberedare till en röd pasta. Ta upp den i en skål.
  2. Skala räkorna. Spara skalen.
  3. Finfördela skalen i matberedaren tillsammans med skalad, delad lök, morot och selleri.
  4. Skalen kan också stötas sönder för hand och lök och rotsaker skäras i små tärningar.
  5. Värm en gryta med matfett. Lägg i och fräs skalblandningen tills den fått lite färg ca 5 min. Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad samt eventuellt konjak. Rör om väl. Späd med vattnet och koka upp. Koka sakta 15-20 min. Sila soppan och häll tillbaka den i den rengjorda kastrullen.
  6. Koka upp och tillsätt grädde och paprikapastan. Lägg i räkorna och värm dem. Smaka av soppan och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 500 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit selleri
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • ev 1 msk konjak
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?