Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Räksås

Läcker räksås som går utmärkt att förbereda i förväg! Blanda snabbt och enkelt ihop din lena sås med räkor, ägg och gräddfil som får trevlig smak av dill, senap och gräslök. Räksås passar perfekt både till sallad och paj!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka ägget. Kyl det i kallt vatten. Skala och finhacka ägget. Skala och skär räkorna i mindre bitar.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen.

För alla

Räksås är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut det hackade ägget.
Gör laktos - och mjölkproteinfri: uteslut grädfilen och använd istället "gräddprodukten" Imat från Oatly och smaksätt den med 1-2 msk äkta majonnäs (för 4 port).

Tips

Jättegod sås, perfekt till både salladen och pajen. Går att förbereda, men förvaras svalt till serveringstillfället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan