Räksås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Räksås

Läcker räksås som går utmärkt att förbereda i förväg! Blanda snabbt och enkelt ihop din lena sås med räkor, ägg och gräddfil som får trevlig smak av dill, senap och gräslök. Räksås passar perfekt både till sallad och paj!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Räksås

Ingredienser

4 portioner
1   ägg
500 g  räkor med skal
2 dl  gräddfil
1 msk  senap
3 msk  finhackad dill
2 msk  finhackad gräslök

För alla

Räksås är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut det hackade ägget.
Gör laktos - och mjölkproteinfri: uteslut grädfilen och använd istället "gräddprodukten" Imat från Oatly och smaksätt den med 1-2 msk äkta majonnäs (för 4 port).

Gör så här

Tips

Jättegod sås, perfekt till både salladen och pajen. Går att förbereda, men förvaras svalt till serveringstillfället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Butlers avokado
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Quinoasallad med räkor och Sean Connery-dressing
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med Smögenröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picknick i det gröna
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsslaw
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurkröra med saffran
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga