Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marinerad lagrad ost med rostad sesam

Härlig, färgglad sallad som passar utmärkt som tillbehör till kalkonfilén och potatisen. Den honungsmarinerade lagrade osten smälter på tungan och blir utsökt tillsammans med de rostade sesamfröna. Enkelt, smidigt och smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna lagrad prästost (17 %). Skala, dela, kärna ur och tärna gurka. Blanda osten och gurkan i pressad citronjuice, honung och rostade sesamfrön ca 30 minuter.
  2. Ta blad lollo rosso och ekblads-eller grönsallad, skär i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlökar.
  3. Blanda ner sallad och lök i marinaden. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tips

Passar till: Stekt kalkonfilé med rostad potatis.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g lagrad prästost (17%)
  • 1 gurka
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 dl rostade sesamfrön
  • ca 5 blad lollo rossosallad
  • ca 5 blad ekbladssallad eller grönsallad
  • 2 schalottenlökar
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare