Marinerad lagrad ost med rostad sesam

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Marinerad lagrad ost med rostad sesam

Härlig, färgglad sallad som passar utmärkt som tillbehör till kalkonfilén och potatisen. Den honungsmarinerade lagrade osten smälter på tungan och blir utsökt tillsammans med de rostade sesamfröna. Enkelt, smidigt och smarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Marinerad lagrad ost med rostad sesam

Ingredienser

6 portioner
250 g  lagrad prästost (17%)
1   gurka
1 msk  pressad citronjuice
1/2 msk  honung
1/2 dl  rostade sesamfrön
ca 5   blad lollo rossosallad
ca 5   blad ekbladssallad eller grönsallad
2   schalottenlökar
salt
vitpeppar

Gör så här

Tips

Passar till: Stekt kalkonfilé med rostad potatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Räksallad rosé
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och mangosallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hetta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurksallad med sesamfrön
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax i salladsblad
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesam- och vitlöksmarinerad gurka
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga