Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkröra med ingefära

Räkröra med ingefära läggs upp på rostat bröd och stora salladsblad och blir en förtjusande förrätt. Garnera med gräslöksstrån.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkhack med gräslök, ingefära, salt och crème fraiche.
  2. Fördela räkröran på salladsbladen och garnera med gräslök. Rostat bröd är gott till. Servera till ett glas champagne eller motsvarande vin alternativt cider.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g räkor (med skal)
  • 2 msk gräslök (hackad)
  • 1/2 msk färskriven ingefära eller malen (1/2 msk färskriven motsvarar ½ tsk malen)
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 stora grönsalladsblad
Garnering
  • gräslöksstrån
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?