Räkröra med ingefära

Räkröra med ingefära läggs upp på rostat bröd och stora salladsblad och blir en förtjusande förrätt. Garnera med gräslöksstrån.

Ingredienser
2 portioner
250 g räkor (med skal)
2 msk gräslök (hackad)
1/2 msk färskriven ingefära eller malen (1/2 msk färskriven motsvarar ½ tsk malen)
1 krm salt
1/2 dl crème fraiche
2 stora grönsalladsblad
Garnering
gräslöksstrån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det gamla receptet innehåller skalade räkor vilket är mycket bättre. Använd lite malen och torkad ingefära i pulver istället för färsk för att öppna upp smaken i creme fraichen så att den känns friskare. Tillsammans med lite citron vid sidan av blir det en mild, mer Svensson-fräsch förrätt som fått full pott båda gångerna.
Rodrigo
2025-02-20Det borde kanske ha stått hur mycket av crème fraiche som ska ingå samt stå under Ingredienser...såg vid tillagning att jag inte hade det hemma....ops
Annica
2003-10-19