Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Råkost med kallpressad rapsolja

Komplettera den nyfångade abborren eller spättan med det här färgglada råkosttillbehöret! Du hyvlar morot, gurka, rädisor, fänkål och purjolök och sveper in de krispiga grönsakerna i kallpressad rapsolja och flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort stjälkarna från fänkål. Skala, dela och kärna ur gurka. Skala morot. Skölj rädisor.
  2. Hyvla grönsakerna tunt med osthyvel/mandolin, eller skär så tunt som möjligt med en kniv. Ansa, skölj och strimla purjolök.
  3. Blanda allt försiktigt. Ringla över kallpressad rapsolja. Strö över flingsalt och svartpeppar.

Tips

Passar till: Den nyfångade abborren eller spättan.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 liten fänkål
  • 1/2 gurka
  • 1 morot
  • ca 10 rädisor
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer