Grillad lax, fänkålssallad och färskpotatis i tunnbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lax, fänkålssallad och färskpotatis i tunnbröd

Fiskelycka i en tunnbrödsrulle, här med grillad laxfilé, knapriga rädisor och fänkål samt fräsch dressing av rapsolja, citron och dill. En wrap till vardagsmiddagen eller i matsäcken som utflyktsmat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva eller hyvla fänkål och rädisor tunt. Lägg dem i kallt vatten så att de blir krispiga.
  2. Tvätta, skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av.
  3. Ansa och skiva salladslöken.
  4. Blanda citronsaft och olivolja, smaksätt med salt och peppar. Låt fänkål och rädisor rinna av väl. Blanda fänkål, rädisor, salladslök och dill med citronoljan.
  5. Skär den varma potatisen i bitar om den är stor. Blanda ner den med grönsakerna. Värm tunnbröden på grillen.
  6. Toppa bröden med fänkålssallad, grillad lax och crème fraiche.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet på brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 8 rädisor
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 dl rapsolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1/2 dl skuren dill
Till servering
  • lax med örter i tråg
  • mjukt tunnbröd
  • crème fraiche
Lägg till i inköpslistan