Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor och ingefära

Utomordentligt lättlagad och het middagsrätt. Ljuvliga nudlar blandas med krispiga vattenkastanjer, purjolök och intensiv ingefära. De spänstiga räkorna förgyller rätten och gör den fantastisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Skala och strimla ingefäran fint. Strimla purjon och grovhacka vattenkastanjerna.
  2. Koka upp vattnet. Lägg i nudlarna. Låt mjukna. Vänd runt tills de löst sig från varandra. Tillsätt kryddpåsarna. Rör om. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna/wok. Fräs purjostrimlor och vattenkastanjer. Tillsätt räkor och ingefära. Låt fräsa med en halv minut.
  4. Häll på nudlarna med vätskan. Låt koka ihop en minut under omrörning så att nudlarna blandar sig med resten. Servera med t ex sweet chili.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g räkor med skal
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1 dm purjolök (av det gröna)
  • 1 burk vattenkastanjer (à ca 200 g)
  • 6 dl vatten
  • 2 pkt nudlar med räksmak
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan