Räkor Indienne

Räkor Indienne är en spännande och mustig risgryta med räkor och paprika i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat. Gillar du spicy så smaka gärna av grytan med lite cayennepeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 paprikor (gärna röd och/eller gul)
1/2 purjolök eller gul lök (1/2 purjo motsvarar 1 lök)
2 tsk curry
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
400 g frysta skalade räkor
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 540 kCal
Fett21 g
Salt2.7 g
Kolhydrater59 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
45 stKanongott med cayennepeppar som ger lite extra sting👍
Ingrid
Gott. Fanns inget fel.
Sahra
Supergott. Tog i lite cayeenepeppar och chili flaket.. Tog även lite honung för möta upp hettan.
Magnus
Lättlagat och kanon gott
Mats
Detta lät jävligt gott. Älskar räkor, älskar het mat.
Åsa
Väldigt god, fast jag utökade kryddningen med 1 tsk sambal oelek, istället för cayennepeppar👌🏻
Lis
Instämmer med någon annan här om portionsriset ni envisas med att använda ..
Ann-sofie
Hej Ann-Sofie! Ett tips är att klippa upp plasten och koka riset som vanligt! Det gör jag! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så god och snabblagad. Läste här nedan om kryddning så slängde i en buljongtärning och lite cayennepeppar. Mums
Caroline
Om vi ska minska plast användandet så kan Ica sluta ge hos ris i små plastpåsar. De e väl inget svårt att koka ris på vanligt vis.
Sven-olof
Servera med frasig isbergssallad som dragit i vatten med olivolja i kylskåp några timmar! Anne MV
Anne