Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor i currysås

En tilltalande rätt som sätter guldkant på din vardag. De handskalade räkorna och lasagneplattorna får sällskap av en spektakulär currysås gjord på grädde, vitlök och paprikor. Smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär röda och gula paprikan i bitar. Skiva purjolöken och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Fräs tillsammans med curry i olivolja i en panna utan att det tar färg. Häll på mjölk och matlagningsgrädde.
  3. Smula ner hönsbuljongtärningen. Koka ihop något.
  4. Vänd ner skalade räkor och smaka av. Varva med färska lasagneplattor (skurna i önskad form före kokning).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 dm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 500 g oskalade räkor
  • lasagneplattor
  • olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?