Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor à la chili

Räkor à la chili är ett ljuvligt sätt att servera räkor på för dig som gillar starka smaker. Tillaga räkor med vitlök, grön chili och paprika och servera på ett salladsblad med en skvätt balsamvinäger och rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna och vitlöken. (använd gärna MSC-märkta kungsräkor) Skiva vitlöken tunt.
  2. Skölj, kärna ur chili och paprika. Finhacka chilin och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlök, chili och paprika under omrörning ett par minuter. Tillsätt räkorna och fräs ytterligare en minut, men inte mer eftersom de då kan bli sega.
  3. Lägg salladsbladen på 4 assietter (för 4 port) och fördela de nyfrästa räkorna på salladen. Stänk över balsamvinägern och servera genast, gärna med en skiva rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 3/4 grön chili
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • salladsblad av t ex lollo rosso-, frissé- eller ekblad
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan