Räkkroketter med dillolja och söt silverlök

Krispiga räkkroketter med dillolja och söt silverlök är goda att servera som förrätt till nyår eller andra festliga tillfällen. De fungerar även som elegant tillbehör till fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
4 portioner
Söt silverlök
1 silverlök
1 citron , (1 msk skal , 2 msk juice, för 4 port (skalet till kroketterna)
2 tsk strösocker
1 krm salt
Dillolja
2 vitlöksklyftor
3/4 dl hackad dill (knappt 1 kruka, för 4 port)
1 tsk salt
1 dl neutral rapsolja
Kroketter
500 g räkor med skal
1/2 kruka gräslök (2 msk finskuren, för 4 port)
2 ägg (1 ägg till panering, för 4 port)
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 dl vetemjöl (till panering)
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 8 dl neutral rapsolja (till fritering)
Till servering
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk gochugaru koreanskt chilipulver (eller se tips)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2724 KJ / 650 kCal
Fett49 g
Salt4.1 g
Kolhydrater23 g
Protein30 g
Kommentarer