Räkcocktail - världens godaste

En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - för världens godaste räkcocktail krävs en krämig, hemlagad Rhode Islandsås!

Ingredienser
4 portioner
Räkcocktail
2 ägg
8 gröna sparrisar
1 tomat
1/4 litet isbergssalladshuvud
1 dl frysta ärtor
2 dl handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor)
Rhode Islandsås
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås
ev 1 cl cognac
salt
svartpeppar
Till garnering
dill
1 citron
Till servering
rostat bröd
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stFunkar det att göra räkcoctailen i en stor skål och ha såsen bredvid
Gerd iris
Hej Gerd! Det går bra. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Förbaskat god. Förstår inte varför jag köper Rhode Islandsås när denna är 100 gånger godare.
Lena
Hej Lena! Men vad glad jag blir! Jag håller med, det här är en av mina favoritsåser faktiskt! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Bästa receptet!
Maria