Räkcocktail med ingefärsdressing
Syltad lök fint kryddad med mynta sätter tonen för denna riviga räkcocktail. En dressing med färsk ingefära och röd chili i huvudrollen ringlas över räkorna och sätter avtryck i matminnet.
Ingredienser
4 portioner
30 - 40 frysta räkor med skal eller handskalade stora räkor i lake (30-40 frysta räkor med skal motsvarar 460 g räkor i lake)
Syltad lök
1 liten silverlök
2 msk strösocker
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1/2 kruka mynta
Dressing
1/2 röd peppar
2 msk riven färsk ingefära
2 msk majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 3)
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Räkcoctail
1/2 dl cashewnötter
1 mogen mango
1 avokado
1 liten gemsallad
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1789 KJ / 428 kCal
Fett24.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater24.6 g
Protein27.2 g
Kommentarer
Ska det inte vara 1 msk ättiksprit och 2 msk socker, alltså tvärtom vad det står i receptet? Annars helt ok!
Gunilla
2022-10-14Testade förra nyårsafton och den gick hem hos man och barn. Det blir en repris på förrätten i år, men jag gör lite större portioner.
Jaana
2015-12-26Väldigt gott och fräscht. Andra gången jag lagade till detta bytte jag ut myntan mot koriander. Smakade toppen.
Erika
2015-02-11