Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkcocktail med champagnelök

En riktigt lyxig räkcocktail med avokadoröra som blir en imponerande förrätt till nyårsmiddagen! Det mesta går att förbereda så att det enda som återstår när gästerna kommer är att toppa varje glas med kaviar och garnera glasen med limeklyftor!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserande vinet. Sjud tills vätskan ångat bort.
  2. Ta från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen.
  3. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och hälften av limejuicen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda räkorna med resten av limejuicen.
  5. Fördela avokadoröran i portionsglas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit.
  6. Vid servering: Toppa varje glas med kaviar. Garnera med limeklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 300 g skalade räkor
  • 1 stor rödlök
  • 1 1/2 dl torrt, mousserande vin
  • 200 g färskost
  • 2 stora, mogna avokador
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1 burk svart kaviar (à 75 g)
  • limeklyftor till garnering
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?