Räkcocktail med champagnelök

33
4
Räkcocktail med champagnelök

En riktigt lyxig räkcocktail med avokadoröra som blir en imponerande förrätt till nyårsmiddagen! Det mesta går att förbereda så att det enda som återstår när gästerna kommer är att toppa varje glas med kaviar och garnera glasen med limeklyftor!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Räkcocktail med champagnelök

Ingredienser

6 portioner
ca 300 g skalade räkor
1 stor rödlök
1 1/2 dl torrt, mousserande vin
200 g färskost
2 stora, mogna avokador
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad limejuice
1 burk svart kaviar (à 75 g)
limeklyftor till garnering
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Gustav

2022-12-31

Har varit en stående förrätt till nyår de senaste 10 åren.

Roger

2022-09-28

Perfekt som förrätt med bubbel till

Ritha

2018-12-28

Det ska jag prova att göra, ser gott ut