Räkcocktail med champagnelök

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
4
Räkcocktail med champagnelök

En riktigt lyxig räkcocktail med avokadoröra som blir en imponerande förrätt till nyårsmiddagen! Det mesta går att förbereda så att det enda som återstår när gästerna kommer är att toppa varje glas med kaviar och garnera glasen med limeklyftor!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Räkcocktail med champagnelök

Ingredienser

6 portioner
ca 300 g skalade räkor
1 stor rödlök
1 1/2 dl torrt, mousserande vin
200 g färskost
2 stora, mogna avokador
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad limejuice
1 burk svart kaviar (à 75 g)
limeklyftor till garnering
salt
vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Har varit en stående förrätt till nyår de senaste 10 åren.

Gustav

2022-12-31

Perfekt som förrätt med bubbel till

Roger

2022-09-28

Det ska jag prova att göra, ser gott ut

Ritha

2018-12-28

Testa liknande recept

Kaviarägg med gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggtoast med kaviar-crème fraiche
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gammeldags kaviarägg
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majkens kaviarägg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaviarmacka de luxe
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svenssons kaviarsnurror
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga