Räkcocktail med champagnelök

Betyg 4.6 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Räkcocktail med champagnelök

En riktigt lyxig räkcocktail med avokadoröra som blir en imponerande förrätt till nyårsmiddagen! Det mesta går att förbereda så att det enda som återstår när gästerna kommer är att toppa varje glas med kaviar och garnera glasen med limeklyftor!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Räkcocktail med champagnelök

Ingredienser

6 portioner
ca 300 g skalade räkor
1 stor rödlök
1 1/2 dl torrt, mousserande vin
200 g färskost
2 stora, mogna avokador
1/2 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad limejuice
1 burk svart kaviar (à 75 g)
limeklyftor till garnering
salt
vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Har varit en stående förrätt till nyår de senaste 10 åren.

    Gustav

  • Perfekt som förrätt med bubbel till

    Roger

  • Det ska jag prova att göra, ser gott ut

    Ritha

Testa liknande recept

  • Kaviarägg med gräslök
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gammeldags kaviarägg
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majkens kaviarägg
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kaviarmacka de luxe
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnstorsk med kaviarsås
    Betyg 2.7 av 5.243 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjes på amandine med kaviarcrème
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad