Räkcheesecake med saffran och vitlök

Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
6
Räkcheesecake med saffran och vitlök

Lyxig räkcheesecake med saffran och vitlök som passar perfekt på buffébordet, till midsommar och andra bjudningar. Cheesecakens botten består av god kavring och fyllningen av räkor, oliver, philadelphiaost och crème fraiche är underbar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Räkcheesecake med saffran och vitlök

Ingredienser

6 portioner

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

1 kg oskalade räkor
1 1/2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
nymalen svartpeppar
3 gelatinblad
200 g färskost
2 dl crème fraiche
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl hackade svarta oliver
räkor till dekoration
rucolasallad (eller persilja till dekoration)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jag tycker om saffran, men i denna goda kombinationen av smaker tog saffranssmaken över allt för mycket.

Marie

2009-08-12

Hade den på buffébordet på min dotters student. Den var mycket uppskattad. Jag tog bara en halv påse saffran. För min del är jag inte så förtjust i saffran så nästa gång ska jag pröva utan.

Carin

2009-06-13

väldigt lätt att göra, och en succé på julbordet!

Maria

2008-12-26

Testa liknande recept

Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxiga små snittar
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halloumifyllda tortillas
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med ruccola och nötter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga