Räkcheesecake med saffran och vitlök
Lyxig räkcheesecake med saffran och vitlök som passar perfekt på buffébordet, till midsommar och andra bjudningar. Cheesecakens botten består av god kavring och fyllningen av räkor, oliver, philadelphiaost och crème fraiche är underbar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
6 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
1 kg oskalade räkor
1 1/2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
nymalen svartpeppar
3 gelatinblad
200 g färskost
2 dl crème fraiche
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl hackade svarta oliver
räkor till dekoration
rucolasallad (eller persilja till dekoration)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tycker om saffran, men i denna goda kombinationen av smaker tog saffranssmaken över allt för mycket.
Marie
2009-08-12Hade den på buffébordet på min dotters student. Den var mycket uppskattad. Jag tog bara en halv påse saffran. För min del är jag inte så förtjust i saffran så nästa gång ska jag pröva utan.
Carin
2009-06-13väldigt lätt att göra, och en succé på julbordet!
Maria
2008-12-26