Lyxig räkcheesecake med saffran och vitlök som passar perfekt på buffébordet, till midsommar och andra bjudningar. Cheesecakens botten består av god kavring och fyllningen av räkor, oliver, philadelphiaost och crème fraiche är underbar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri crème cheese och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfri cream cheese. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tycker om saffran, men i denna goda kombinationen av smaker tog saffranssmaken över allt för mycket.
Marie
2009-08-12Hade den på buffébordet på min dotters student. Den var mycket uppskattad. Jag tog bara en halv påse saffran. För min del är jag inte så förtjust i saffran så nästa gång ska jag pröva utan.
Carin
2009-06-13väldigt lätt att göra, och en succé på julbordet!
Maria
2008-12-26