Räkcheesecake

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Räkcheesecake

Räkcheesecake? Nu kanske du tänker: Men är inte cheesecake en efterrätt? Visst, ofta är det så, men inte i det här fallet. Addera bara lite räkor, gräslök, dill, kavring och annat gött så har du en rätt som gör sig lika bra på julbordet som på midsommar.

Räkcheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

4 gelatinblad
580 g räkor i lake
1 rödlök
20 g färsk dill
250 g naturell kvarg (10%)
3 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
20 g färsk gräslök

Gör så här

00:15:00
00:05:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Går denna att göra i förväg och frysa?

    Anna

  • Fantastiskt god!

    Rikard

  • Hej! hur mycket vatten /gelatinpulver ska man ha som motsvarar 4 gelatinblad?

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi804 KJ / 192 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Krämig cheesecake med chokladbotten
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbercheesecake med browniebotten
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakscheesecake
    Betyg 2.9 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad