Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pepparkakscheesecake med ingefärslingon

Ljuvlig pepparkakscheesecake med söta ingefärslingon gör ingen julfirare besviken! Det är dessutom enkelt att svänga ihop. Du gör en cheesecake med pepparkaka som botten och toppar med en frisk fyllning med lätt smak av citron och vanilj.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen.
  2. Sätt ugnen på 200°C. 
  3. Botten: Krossa pepparkakorna fint eller stöt dem i en mortel till små smulor. Smält smöret och rör i smulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (för 8 bitar). 
  4. Förgrädda i ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen på ugnen till 175°C.  
  5. Fyllning: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda alla ingredienser till fyllningen väl, gärna med elvisp, häll fyllningen i pajskalet. 
  6. Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen har stelnat, ca 35 min. Låt kakan stå kallt före servering.  
  7. Garnering: Riv ingefäran fint. Rör ihop lingonen med socker och ingefära tills sockret löst sig. 
  8. Vid servering lägg lingonröran på kakan.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och färskost.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Botten
  • 20 pepparkakor
  • 50 g smör
Fyllning
  • skalet av 1/2 citron
  • 3 ägg
  • 250 g kvarg (10%)
  • 250 g naturell färskost (25%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 dl lingon
  • 3 msk socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer