Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räk- och torskpolenta med gurka och tomat

En krämig räk- och torskpolenta med gurka och tomat som kryddas med parmesan, dill och persilja. Förutom fisk har du även i räkor i denna mumsiga polenta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp mjölken och tillsätt majsgrynen. Rör ner parmesanost, smör, salt och peppar. Låt stå under lock.
  3. Baka torsken i en smord ugnssäker form i ugn i 5-10 minuter. Salta och peppra.
  4. Kärna ur gurkan och skär den i kuber. Skålla och skala tomaterna och skär dem i kuber.
  5. Blanda samman polentan med torsk, gurk- och tomatkuber, finhackad dill och persilja och skalade räkor. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl polenta majsgryn
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 400 g torskfilé i bitar
  • 1 skalad gurka
  • 4 tomater
  • 1 finhackad knippe dill
  • 1 finhackad knippe persilja
  • 500 g räkor med skal (500 g motsvarar 200 g utan skal)
Lägg till i inköpslistan