Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räk- och nötfylld ananas med limedressing

Räk- och nötfylld ananas med limedressing är en häpnadsväckande förrätt med många goda smaker och färger. Garnera salladen och dressingen med färska korianderblad och servera med rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela ananasen i halvor på längden. Gröp ur fruktköttet med en vass kniv. Skär bort den grova stocken och skär ananasen i små bitar.
  2. Skala räkorna. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skölj och strimla salladslökarna.
  3. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet svartnar och krackelerar. Lägg nötterna på en handduk och gnugga loss skalen. Grovhacka nötterna.
  4. Blanda ananas, räkor, paprika, lök och nötter och fördela salladen i ananasskalen.
  5. Dressing: Rör ut crème fraiche med limesaft. Tillsätt övriga såsingredienser. Ringla dressingen över salladen.
  6. Garnera med färska korianderblad och servera med rostat bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ananas
  • 500 g räkor med skal
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar eller späd purjolök (3 salladslökar motsvarar 1 späd purjolök)
  • 1 dl hasselnötter
Dressing
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • 2 tsk färskriven ingefära eller torkad (2 tsk motsvarar ½ tsk torkad)
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer