Rågkakor

Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rågkakor

Inget toppar doften av nybakad bröd i köket! Med bland annat rågkross, linfrön och vetekli mättar rågkakorna fint. Receptet kan lätt ändras efter kryddsmak och storlek på bröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Rågkakor

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 l vatten
2 msk salt
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl kruskakli
3 dl grovt rågmjöl
100 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
2 msk sirap
brödkrydda (t ex malen koriander)
1 1/2 kg vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 12 hålkakor.
00:05:00
00:40:00
00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Fantastiskt saftigt och gott grovt bröd. Kommer jag att fortsätta baka.

    Carina

  • Detta är ett favoritbröd! Har bakat det många gånger,saftigt utan tillsats av fett! Brukar variera med att blanda i sesamfrö eller solrosfrö.

    Rose-marie

Testa liknande recept

  • Annerstaskolans yoghurtlimpa
    Betyg 3.4 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukostbröd med havre
    Betyg 4 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannbröd
    Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt rågbröd
    Betyg 4.4 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grovt fruktbröd i form
    Betyg 3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad