Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Raggmunk och fläsk

Ett enkelt recept på härlig raggmunk med fläsk. Du gör den östgötska landskapsrätten av bland annat potatis, mjöl, mjölk, ägg och smör. Servera raggmunkarna med smakrikt stekt fläsk och lingonsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt salt och peppar.
  2. Skala och finriv potatisen. Blanda ner potatisen i smeten. Stek stora plättar, ca 10 cm i diameter, i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor. Servera med stekt fläsk och lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis (fast sort)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 l mjölk (3%)
  • 1 tsk socker
  • 2 ägg
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info