Rågbröd med lax, senapskräm och syrlig gurka

Se hit för goda och enkla laxsnittar! Servera rökt eller gravad lax på skivor av rågbröd med en len färskost- och senapskräm, syrlig gurka med smak av citron och dill och riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
6 skivor rågbröd
2 msk smör
100 g färskost
1 1/2 msk grovkornig senap
150 g kallrökt eller gravad lax
1/3 gurka
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk hackad dill
1 msk riven pepparrot
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria alternativ till smör och färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 231 kCal
Fett13 g
Salt0 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g
Kommentarer
Riktigt gott och vackert. Gjorde varsin hel macka som förrätt, det blev mycket uppskattat.
Annika
2023-12-10Funderar på om det kan bli gott med en sötstark senap. Typ Västerviks. Eller kanske dijon?
Kicki
2023-12-07Supergott. Har i pepparroten i krämen samt lägger till ett kokt ägg ovanpå, perfekt lunch!
Lisa
2023-11-28