Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Raftsjöhöjdens potatispanna med getost

Ett härligt och matigt recept på smakrik potatispanna med getost. Du gör pannan av bland annat potatis, vitlök, getost och kruspersilja. Perfekt att servera till middag med en grönsallad till!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Stek den i omgångar i olja tills den fått färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Lägg tillbaka all potatis i stekpannan. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Krydda med salt och peppar. Rör om.
  3. Riv osten grovt och fördela ovanpå potatisen. Låt osten smälta och strö över hackad persilja. Servera genast, gärna med en sallad till.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (fast sort)
  • 3/4 dl kallpressad rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g källarlagrad getost (eller annan lagrad hårdost)
  • 1 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan